Komposit hegn – alt, hvad du skal vide

Overvejer du, om du skal investere i et komposithegn? Komposithegn er et populært valg, når der skal sættes hegn op hjemme i haven, da det stort set ikke kræver nogen form for vedligehold.

Her i artiklen vil vi dykke vi ned i, hvad et komposit hegn er for en størrelse, hvad det kræver af vedligehold samt hvilke fordele og ulemper, der er ved at investere i et hegn af komposit. 

Hvad er et komposithegn?

Du kan sætte hegn op i mange forskellige afskygninger. Du kan vælge et glashegn, et hegn af træ, et stålhegn eller en helt fjerde type af hegn. Et af de nyeste skud på stammen, som hurtigt har vundet stort indpas på markedet, er komposithegnet.

Et komposithegn består af et materiale, som er en blanding af flere forskellige slags stoffer. Det hedder sig, at komposit brædder til hegn udgøres af cirka 60 % træ, 30 % genbrugsplastik samt 10 % additiver, som eksempelvis farvestoffer og forskellige bindemidler. Denne kombination udgør tilsammen et slidstærkt og flot hegn, der kan anvendes til mange forskellige formål – og som kræver et minimum af vedligehold.

Et hegn af komposit er gennemfarvet, men slutbehandlingen i produktionsforløbet skaber en synlig træstruktur. Du finder komposithegn i mange haver og indkørsler rundt omkring i landet. Og selvom mange faktisk ikke ved det, så er det et bæredygtigt hegn, der i de fleste tilfælde bliver produceret af genbrugstræ.

Sidst men ikke mindst er et komposit hegn en billig løsning, der er nemt at sætte op. Det skyldes, at komposit brædderne er mindre tunge end for eksempel brædder af rent træ.

Hvad er der af fordele ved at sætte et komposithegn op?

 • Du får et vedligeholdelsesfrit hegn, du hverken skal male eller oliere.
 • Du får et flot hegn, der passer ind i stort set alle haver og indkørsler.
 • Du får et miljøvenligt hegn, der typisk vil være produceret af genbrugsmaterialer.
 • Du kan købe et komposithegn billigt.
 • Du får et hegn, der er nemt at arbejde med, da komposit brædder til hegn ikke vejer meget.
 • Du får et vejrbestandigt og slidstærkt hegn.
 • Du kan købe komposithegn i forskellige prisklasser og vælge det, der bedst matcher din økonomi og dine behov.

Hvordan vedligeholder du et hegn af komposit?

Komposithegn er vedligeholdelsesfrit. Det vil sige, at du godt kan glemme alt om at skulle male eller oliere det fra tid til anden. Selvom du ikke gør noget for at beskytte dine komposit brædder i hegnet, behøver du ikke bekymre dig om, hvorvidt plankeværket rådner eller bliver angrebet af insekter eller svamp. Det er nemlig skabt til formålet.

Et hegn af komposit er vejrbestandigt, og det har derfor ingen problemer med at klare det omskiftelige danske vejr, der byder på alt fra regn og fugt til kulde og varme.

Selvom du sætter et komposithegn op hjemme hos dig, kan du dog ikke undgå, at planter og træer vil kunne påvirke dit hegn og ændre på dets udseende. Derfor er det anbefalelsesværdigt, at du rengør dit hegn med vand og sæbe, når du synes, at det trænger til at blive frisket op.

Døjer du med mos eller alger på dit komposithegn, kan du bruge de gængse midler, som eksempelvis algefjerner, til at komme det til livs. Forhør dig gerne i dit lokale byggemarked om hvilken slags, der passer bedst til dit komposithegn.

Hvor kan du sætte et komposithegn op?

Komposit kan bruges til mange forskellige ting. Det er et meget populært materiale, når der eksempelvis skal anlægges træterrasser, og der bliver også bygget mange beholdere af komposit. Det kan være alt fra højbede eller plantekasser til kompostbede.

Når det kommer til hegn af komposit, er de anvendelige stort set alle steder, hvor du gerne vil have et hegn sat op.

Det kan eksempelvis være:

 • Hegn i forbindelse med din terrasse
 • Hegn til at markere skellinjen mellem din og naboens grund
 • Hegn omkring skraldespande
 • Alle former for havehegn

Hvad koster et komposithegn?

Du kan købe komposithegn i forskellige prisklasser, og du vil typisk også opleve, at du kan finde præcis det samme komposithegn til forskellige priser hos de forskellige leverandører.

Det skyldes blandt andet, at der naturligt vil være forskel på den pris, der bliver udbudt, afhængigt af om den virksomhed, der sælger komposithegn, køber hos en importør eller direkte hos producenten.

Det betaler sig altså at være opmærksom på prisen på dit komposithegn. Du vil nemlig ikke komme til at betale den samme lave pris hos alle forhandlere. Hos DanMex har vi ingen fordyrende mellemled. Vi køber direkte hos producenten, og det betyder, at vi kan tilbyde dig gode priser på komposithegn.

Uanset hvilket komposithegn, du er interesseret i at købe, så er et hegn af komposit en billig løsning. Det kan fuldt ud konkurrere med andre typer af hegn, når det kommer til prisen. Faktisk ligger det i den lave ende af prisskalaen sammenholdt med eksempelvis et traditionelt plankeværk af træ.

Hvordan sætter du et komposithegn op?

Som vi lige har været inde på, er komposithegn prisen lav, og så er det tilmed nemt for dig selv at montere det, da det er et dejligt let materiale at arbejde med. Du kan bruge præcis det værktøj, du normalt vil anvende, når du arbejder med træ, og du kan save og skære komposit brædderne til hegnet til, som du ønsker.

Varmegalvaniserede stolper, pregalvaniserede stolpelister samt top- og bundlister skaber en rustik ramme om kompositbrædderne i dit hegn, og der er her tale om materialer, som har en meget lang levetid.

Når du skal montere et hegn af galvaniserede stolper, fungerer det ikke på samme måde, som når du monterer et træhegn. Det er dog stadig til at gå til, og der bliver leveret en monteringsvejledning sammen med dit hegn, som du kan have stor glæde af at følge.

Du kan nemt udskifte enkelte komposit brædder

Farven på dit komposit hegn kan med tiden blive påvirket en anelse af det omskiftelige danske klima. Det vil have den effekt, at komposit brædderne i hegnet kommer til at fremstå en smule lysere. Er enkelte brædder blevet mere lyse end andre, eller er du så uheldig, at der bliver gjort skade eller lavet graffiti på dele af dit hegn, er det ikke et større projekt at udskifte enkelte brædder med nye.

Det er forholdsvis nemt at gå til, og det kræver ikke, at du skal have mange penge op ad lommen. Har du et komposithegn hjemme hos dig, lader du dine stolper stå og skifter de brædder, du gerne vil have skiftet – en efter en.

Du kan tage det i dit eget tempo, og du kan tage så mange brædder af gangen, som du ønsker.

Vil du gerne købe et komposit hegn til en lav pris?

Hos DanMex forhandler vi komposithegn af høj kvalitet. Du kan købe dit komposithegn billigt hos os, da vi har skåret alle fordyrende mellemled væk. Vi sælger direkte til dig som importør. Vi tilpasser dit hegn ud fra dine ønsker, og ønsker du hegn i varierende højder, får vi det gerne fremstillet til dig.

Vores produkter bliver leveret til dig af Danske Fragtmænd, der leverer direkte fra vores lager til vores kunder rundt i hele landet. Kræver din levering en kranbil, er det intet problem, og vi sørger altid for, at der bliver anvendt den bedste fragtrute, når du skal have leveret varer fra os.

Vil du gerne vide mere om vores priser eller de produkter, vi forhandler? Så er du velkommen til at kontakte os. Giv os et kald på telefon 21 78 03 88 eller skriv til os på info@danmex.dk.