Fibercement – et oplagt valg til facadebeklædning

Fibercementpladerne er midlertidigt udsolgt. Ny leveringsdato kendes ikke på nuværende tidspunkt.

Hvad enten du står over for at skulle bygge et nyt hus, eller du skal have lavet en tilbygning, skal du gøre op med dig selv, hvilken ydervægskonstruktion du ønsker. Det er meget moderne at anvende fibercementplader som facadebeklædning, og det er der mange gode grunde til. Du kan vælge mellem mange forskellige udtryk, når du har med fibercement at gøre, og du får en facadebeklædning, der ikke kræver en masse vedligehold.

Her i artiklen ser vi nærmere på, hvad fibercement er for en størrelse, hvad det koster, og hvilke fordele der er forbundet med at anvende fibercement som beklædning.

Hvad er fibercement?

Fibercement er et blandingsprodukt, der består af cement, vand, kalk og fibre. Fibrene, der bliver anvendt, er typisk plastfibre og cellulosefibre. Fibrene gør fibercementen stærk og fleksibel, og det gør, at plader, der er fremstillet af fibercement, meget sjældent revner.

Hvad er facadebeklædning i fibercement?

Fibercementplader er en populær løsning, når det kommer til beklædning af facader. Der er her tale om vejrbestandige plader, der er fremstillet af fibercement, som bliver sat op på facaden af en bygning. Ofte ses fibercementplader i kombination med materialer som træ eller mursten.

Det kan både være hele bygningen, der er beklædt med fibercementplader, men det kan også være et udhæng, en gavl eller en tilbygning, der alene bliver beklædt med fibercement. Det kan give et spændende udtryk og bidrage til flotte kontraster eller effekter.

Plader af fibercement kræver et minimum af vedligeholdelse, og der er tale om gennemfarvede facadeplader, der hverken skal males eller på anden vis behandles med olie eller lak.

Udover at blive anvendt til facader har fibercement også mange andre anvendelsesmuligheder.

Hvad bliver fibercement brugt til?

Køber du fibercementplader, får du plader, der har den fordel, at de aldrig skal hverken males eller behandles med træbeskyttelse. Du kan bruge fibercementplader til at bygge alt fra plankeværk til højbede eller kompostkasser, og vælger du at gå med fibercementplader med træstruktur, kan du bevare et trælook, der ser meget naturligt ud.

Som vi allerede har været inde på, er fibercement desuden et populært valg, når der skal beklædes facader. Her vil der typisk blive anvendt fibercementplader, som fås i forskellige størrelser. Når det kommer til vedligeholdelse, er der tale om et vedligeholdelsesfrit materiale, som stort set ikke kræver noget af dig.   

Fibercement facade – hvad er fordelene?

Skal du have beklædt din facade, kan du høste mange fordele ved at vælge en facadebeklædning i fibercement:

 • Du får en facadebeklædning, der kræver et minimum af vedligehold.
 • Du slipper for at bruge penge på at købe maling og træbeskyttelse.
 • Fibercementplader er yderst vejrbestandige, og de har desuden en lang levetid.
 • En fibercement facade er en billig og økonomisk løsning.
 • Du kan kombinere fibercementplader med træ eller mursten og lege med udtrykket på din bolig.

Hvornår giver det god mening at få lavet en facade i fibercement?

Det gør det i mange forskellige tilfælde:

 • Du skal vælge facadebeklædning i forbindelse med et nybyggeri.
 • Du skal vælge facadebeklædning i forbindelse med en tilbygning.
 • Du skal i gang med at renovere facaden på din bolig.

I tilfælde af at du skal renovere et hus, eller du skal bygge til, kan det godt være svært at få lavet en facade, der er identisk med den resterende del af bygningen. Her er facadeplader i fibercement en oplagt løsning.

Du kan på den måde skabe en flot kontrast til den eksisterende del af bygningen frem for at få lavet en facade, der meget tydeligt er konstrueret for at forsøge at ligne resten af byggeriet.  

Sådan vedligeholder du fibercementplader

Fibercement er et vedligeholdelsesfrit materiale.

Du skal hverken male din facade i fibercement eller påføre nogle former for træbeskyttelse. Det eneste, der kan komme på tale, er, at det kan blive nødvendigt at give din facadebeklædning en omgang algefjerner. Her skal du bruge en ganske almindelig algefjerner, som du kan købe i dit lokale byggemarked.

Derudover kan du med fordel vaske din facadebeklædning i fibercement fra tid til anden. Skidt og snavs kan sætte sig fast på pladerne, og det vil altid pynte at friske dem op med en omgang rengøring. Når du rengør dine facadeplader, kan du nøjes med at bruge vand og almindeligt rengøringsmiddel.

Hos DanMex forhandler vi facadeplader med en poleret facadeside. Det har den fordel, at væde nemmere løber af, og at pladerne derved kræver mindre vedligehold. De polerede facadeplader, som du kan købe her hos os, tørrer hurtigere end andre plader, der er mere ruflede i overfladen, og det har blandt andet den effekt, at dannelsen af alger bliver minimeret. Farven i de polerede facadeplader står desuden med mere dybde, og de naturlige nuancer træder mere tydeligt frem.

Gennemgå dine facadeplader i fibercement en gang om året

Selvom du ikke som sådan behøver at vedligeholde dine fibercementplader, gør du alligevel klogt i at gennemgå dem en gang om året. Præcis som det også er tilfældet med dine tagplader.

 1. Tjek, at dine facadeplader er skruet godt fast.
 2. Tjek, at der ikke har hobet sig snavs op langs siderne. Det kan hæmme ventilationen, der er bag dine plader.
 3. Tjek, om der er spindelvæv eller planterester, og fej det gerne væk.
 4. Tjek, om der er en eller flere skruer, der er gået løs, og stram dem.

Hvad koster facadebeklædning i fibercement?

Fibercement er en relativ billig løsning, når det kommer til at få beklædt din facade. Tager du med i regnestykket, at der ikke senere hen vil dukke omkostninger op til henholdsvis maling eller træbeskyttelse, vil det blive en endnu billigere løsning.

Du har mange valgmuligheder inden for fibercementplader, og prisen vil naturligvis afhænge af, hvilken slags plader du vælger, samt hvor stort et areal, du gerne vil have beklædt med fibercement. Men som udgangspunkt er det ikke en facadeløsning, der ligger i den dyre ende af skalaen.

Grå fibercementplader i forskellige størrelser

Hos DanMex kan du købe mørkegrå fibercementplader, der er gennemfarvede. Vores plader fås i mange forskellige størrelser, og der er tale om en farve, der kan anvendes i mange forskellige sammenhænge.

Du kan få vores fibercementplader i følgende størrelser:

 • 610x1220x8 mm
 • 610x2440x8 mm
 • 1220x2440x8 mm
 • 1220x2440x6 mm

Vil du gerne købe fibercement beklædning til lave priser allerede i dag?

Vil du gerne have beklædt din facade med fibercement? Så har vi de rette materialer til dig. Hos DanMex kan du være sikker på at få en god pris, uden at der bliver gået på kompromis med kvaliteten af de materialer, vi leverer til dig.

Vi leverer rundt i Danmark med Danske Fragtmænd, som kan levere direkte fra vores lager til din modtageradresse. Pallerne kan i nogle tilfælde være så store, at det kræver kranbiler for at kunne levere. Vi hjælper altid med at finde den bedst mulige fragtrate til vores kunder.

Giv os et gerne et kald, så vi kan tage en snak om dine ønsker, og du kan få svar på dine spørgsmål. Du kan få fat i os på telefon 21 78 03 88 eller ved at skrive til os på info@danmex.dk.

Klik her for at se priser og størrelser


Eksempel på konkret projekt hvor fibercementplader fra DanMex er brugt: